Ontvang een gratis Baloo bij elke bestelling, ter viering van onze website!

Ontvang een gratis Baloo bij elke bestelling, ter viering van onze website!

Veelgestelde vragen

Wat voor een was wordt gebruikt?
Bij Cozy Candle gebruiken wij 100% organische koolzaadwas. Koolzaad is een heldergeel bloeiende plant uit de kool familie, ook wel de kruisbloemenfamilie. Koolzaad produceert veel zaden waarvan koolzaadolie gemaakt wordt. Deze olie wordt gebruikt in diverse producten, zoals boter, pure olie geschikt voor consumptie en koolzaadwas. Koolzaadwas bestaat uit kleine ronde crèmekleurige pastilles en is te vergelijken met de Amerikaanse sojawas.
Waarom wordt koolzaadwas gebruikt?
Koolzaadwas is het Europese, milieuvriendelijke alternatief voor Amerikaanse sojawas. Door gebruik te maken van koolzaadwas, leveren wij geen bijdrage aan de verzending van sojawas over de wereld. Tevens is koolzaadwas niet getest op dieren en biologisch afbreekbaar. Dit maakt onze kaarsen milieuvriendelijker en veganistisch!
Wat maakt een koolzaadwas kaars milieuvriendelijk?
Koolzaadwas is een hernieuwbare en biologische afbreekbare oorsprong van wassoorten. Koolzaad groeit erg snel en heeft weinig water nodig. Verder stoten de koolzaadwas kaarsen weinig roet en giftige stoffen af vergeleken met paraffinekaarsen.
Branden koolzaadwas kaarsen langer dan paraffinekaarsen?
In de meeste gevallen hebben koolzaadwas kaarsen een langere brandtijd dan paraffinekaarsen. Dit komt doordat koolzaadwas een lager smeltpunt heeft en langzamer brandt. De precieze brandtijd kan variëren afhankelijk van diverse factoren zoals de vorm en het formaat van de kaarsen.
Hebben koolzaadwas kaarsen een geur?
Koolzaadwas heeft van nature een lichte en neutrale geur. Dit houdt in dat koolzaadwas kaarsen meestal een subtiele geur hebben of vrijwel geurloos zijn.
Hoe moet ik de kaars onderhouden?
Om volledig te genieten van onze koolzaadwas kaarsen, is het belangrijk om telkens het lont af te knippen tot 0,5 centimeter. Zorg er ook voor dat de kaars de eerste keer dat je hem aansteekt lang genoeg brandt. Dit voorkomt tunnelvorming. Plaats de kaars altijd op een hittebestendig oppervlak en houd hem buiten het bereik van kinderen en huisdieren.
Kan ik de kaarsen ook in de winkel kopen?
Dat is zeker mogelijk! Cozy Candle heeft drie verkooppunten in de omgeving van Valkenburg. De kaarsen zijn ook te koop bij NatuurShop Madelief in Valkenburg, bij Schoonheidssalon Nancy Hardy in Houthem en bij Maart31 in Gulpen!
Wat is het retourbeleid?
Elke kaars wordt met de hand gemaakt en op kwaliteit gecontroleerd voor verzending. Binnen 14 dagen na ontvangst kan de bestelling geretourneerd worden, mits de producten ongebruikt en nog in de originele verpakking zitten. De verzendkosten voor de retournering zijn voor eigen rekening.
Wat is het verzendbeleid?
Wij hanteren circa. 4-5 werkdagen om de bestelling te verzenden. Dit heeft ermee te maken dat elk product handgemaakt is en wellicht nog gepersonaliseerd moet worden. Het pakket wordt via PostNL verstuurd voor € 6,95.
Hoe zijn jullie bereikbaar?
Wij zijn geopend van maandag tot vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en wij zijn altijd te bereiken via e-mail: info@cozycandle.nl
+