Ontvang een gratis Baloo bij elke bestelling, ter viering van onze website!

Ontvang een gratis Baloo bij elke bestelling, ter viering van onze website!

Het verhaal van Cozy Candle

Jayne's Passie

Als kaarsenliefhebber brand ik graag kaarsen tijdens het lezen, leren of gewoon om een leuke sfeer in huis te krijgen. Door de pandemie, in 2021, werd mijn studentenleven rustiger, waardoor ik meer tijd over had. Deze tijd heb ik genomen om onderzoek te doen naar gewone kaarsen én milieuvriendelijke kaarsen.

Ik kwam er al snel achter dat gewone kaarsen van paraffine was zijn gemaakt. Paraffine kaarsen beschikken over aardolieproducten en bevatten giftige stoffen voor zowel het milieu als de mens. Deze ontdekking was voor mij genoeg om te starten met het creëren van een milieuvriendelijk alternatief. Met deze visie ben ik zelf kaarsen gaan maken én zo is Cozy Candle ontstaan!

Cozy Candle

Na heel wat oefening en kilo’s was, maken wij onze kaarsen van koolzaadwas. Koolzaadwas is één van de duurzaamste middelen om kaarsen te maken. Zo zijn wij in februari 2022 van start gegaan met de verkoop van onze handgemaakte en duurzame kaarsen. Wij zijn begonnen met een kleinschalige verkoop via Instagram. Inmiddels hebben wij al op enkele kerstmarkten gestaan, staan onze kaarsen bij twee verkooppunten én zijn wij sinds maart 2023 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel!

Wij, bij Cozy Candle, vinden de kwaliteit en de ervaring voor onze klanten erg belangrijk, daarom zijn wij constant bezig met het innoveren en verduurzamen van onze kaarsen!

Ontmoet de persoon achter Cozy Candle

Mijn naam is Jayne, 23 jaar oud en studeer momenteel als vierdejaarsstudent International Business aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven. Naast het runnen van Cozy Candle ben ik dol op boeken lezen, spelletjes spelen, reizen en actief bezig zijn zoals wandelen!

Waarom koolzaadwas?

Gedurende mijn onderzoek naar de grondbeginselen van kaarsen maken, heb ik ontdekt dat kaarsen verschillende schadelijke ingrediënten bevatten. Om deze reden zijn wij, bij Cozy Candle, gefocust op duurzame en milieuvriendelijke ingrediënten voor onze kaarsen.

Dit houdt in dat wij gebruik maken van koolzaadwas. Koolzaadwas wordt gezien als het Europese alternatief voor soja was, dat vaak wordt gebruikt in de Verenigde Staten en Australië. Koolzaad is een helder geel bloeiende plant uit de mosterd of kool familie. De koolzaad velden zijn overal in Europa te vinden én dus makkelijk beschikbaar.

Door gebruik te maken van koolzaadwas, leveren wij geen bijdrage aan de verzending van soja was over de wereld. Dit maakt onze kaarsen meer milieuvriendelijker. Tevens is koolzaadwas niet getest op dieren én biologisch afbreekbaar.

+